Brizgalna brizga: Hrvati špricajo Slovence

17.12.2006 ob 10:07

Ne pomnim, da bi kdaj slovenski ponos, nenazadnje metaforiziran tudi v himni Atomik Harmonik, bil tako zelo načet. Hrvati nas bodo špricali z brizgalno brizgo, napoveduje hrvaški predsednik Mesić. Če bodo slovenski specialci še kdaj prišli na Hotizo branit Janševo in Možinovo državotvornost, se bo zgodil curek: 

»Slovenci so tam pripeljali svoje specialce, sam pa sem jim rekel, da bomo, če se bo to ponovilo, pripeljali društvo prostovoljnih gasilcev in jih ‘pošpricali’.« 

Tukaj. 

Izjava je zagotovo deplasirana in razposajeno infantilna, toda izraža vso nemoč in smešnost slovenske zunanje politike. Prav zaradi nje je tudi takšna, ta gesta jo omogoča. Spomnimo, da je bila podana istočasno v kontekstu prepričanja, da Slovenija svoji sosedi »kaže mišice« in da torej Slovenci potrebujemo hladen tuš. 

Ampak, kot pravi Kacin, je Brdavs že na Dunaju, zato se sklicuje na evropske mišice. Kot bi želel reči: le poskusite pošpricati Evropo!

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Brizgalna brizga: Hrvati špricajo Slovence”

 1. Zajko pravi:

  Sam Hrvati nimajo niti za brizgalno brizgo, jim je vse že evropa pokupla

 2. aleksanderkovac aleksanderkovac pravi:

  LOL :)

 3. Piromanček pravi:

  Fantje se ne zavedajo vpliva na gospodarko sodelovanje in na to, da smo obsojeni na sosedstvo. (Eni in drugi) ambivalentno poskakujejo iz objemov v zmerjanje in nazaj. Nenazadnje mora tudi Mešić usmeriti pozornost stran od svojih “iz konteksta iztrganih” govorov v preteklosti. Da o “naših” ne govorimo.

 4. heavyd heavyd pravi:

  kot sem že rekel.. men je včasih tok žal Slovenije ker ima Hrvate za sosede..

 5. mo pravi:

  Še dobro, da nimamo Hrvatov na zahodu , hehe! Ampak oni nas!

 6. B5 pravi:

  Dober, pronicljiv post, ki je vse povedal.
  B5

 7. kinky tone pravi:

  Atomik Harmonik za predsednika (predsednici, parzaprav).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !