Sproščeni predsednik z novinarji

19.01.2007 ob 15:56

O ponovoletnem (sic!) sprejemu za novinarje, ki sta ga priredila predsednik vlade in predsednik državnega zbora, se mediji niso preveč razpisali. No, kvečjemu so se o tem, da tam ni bilo predsednika države. Eksplozivna mešanica soočenja med Janšo in novinarji je s tem izostala. Najprej zato, ker se je prenekateri novinar odločil, da ga tam ne bo. Med politike so se pomešali najbolj lojalni, nekateri so prišli iz radovednosti. Naj spomnimo, da med vlado in mediji pač poteka vojna in da so večinoma že pomahali z belo zastavico. 

V včerajšnjih Odmevih (18. 1. 2007) pa smo vendarle bili deležni nekaj mimobežnih reportažnih utrinkov. Strpali so jih v konec oddaje, kjer so se štirje pogovarjali o protikadilskem zakonu. Pretveza je bila bedna: na koncu je Mojca Pašek v javljanje z sprejema vnesla še pripombo o kajenju v prostoru.

Na začetku Odmevov so novico o sprejemu uvedli z atributom »sproščeno«. Zato sem na prispevek z zanimanjem počakal. Kaj da bo sproščeno: klepetanje, zabavnost dogodka, »sproščenost medijev« ali kaj četrtega? In ti pokažejo novinarko Dela Meto Šoštarič, ki komentira, kako da je gospod premier po novem sproščen (sic!) in da se to pozna, odkar ima svojo novo spremljevalko.

Ok, pač vem, da je beseda sproščenost imela tu ta ironičen nadpomen. Sproščena Slovenija za sproščenega Janšo. In glej ga: kar je zares sproščenega, je mlada in fletna Urška. Premier je potemtakem sebi podaril tisto, kar je obljubil Sloveniji. In česar z državljani verjetno ne bi želel deliti.

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Sproščeni predsednik z novinarji”

 1. 8bit pravi:

  jep, sploh Meta Šoštarič je bila “lušna”… krneki. Tile Odmevi niso več za gledat, na žalost.

 2. tonci pravi:

  Ja, Urske ni bilo, pravijo:
  http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/ekspres/20070119_3088104_16160551.php

 3. Medijski watch dog » Blog Arhiv » Slovenski mediji so v kontradikciji pravi:

  [...] Na novoletnem in menda sproščenem banketu oziroma sprejemu za novinarje, imenovanem olepševalno »ponovoletni« zaradi 18. januarja, se je novinarka http://www.vest.si sprehodila med udeleženci banketa in med drugimi pobarala odgovornega urednika Maga o tem, kaj da si misli o neodvisnosti slovenskih medijev. Janez Markeš je po nasmešku in zategnjenem premisleku za urednika desnega in provladnega tednika presenetljivo skrito-povedno odgovoril:  [...]

 4. brez pravi:

  na zgornji povezavi posalnec Jerovšek samo še potrdi ministra za medije Rupla (“Lahko rečem tudi, da se novinarji zavedajo, da na tej ladji delamo skupaj”). Lapsus, knede?

 5. vezjak pravi:

  Tako je, tudi meni je to padlo v oci. Potem pa sem pozabil, ker od Jerovska pricakujes
  se kaj hujsega.

 6. Sproščena Slovenija » Blog Arhiv » Slivnik o tem, kako je na banketu videl Kučana pravi:

  [...] « Sproščeni predsednik z novinarji [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !