Vajgl in Kacin o sproščenem

4.03.2007 ob 00:25

V Odmevih (2. 3. 2007) ob Borutu Pahorju in Darku Štrajnu nastopi Ivo Vajgl iz kabineta predsednika države Drnovška (mimogrede, protikandidat Jelku Kacinu na zadnjem kongresu LDS za mesto predsednika stranke) s sproščeno dikcijo: 

»Po kongresu se ni profilirala na način, da bi bila inkluzivna, da bi združevala in da bi ohranila sproščenega liberalnega duha, ki je bil za to stranko značilen.« 

V današnjem Dnevnikovem Objektivu (3. 3. 2007) Bojan Veselinovič in Ali H. Žerdin v intervjuju z Jelkom Kacinom, predsednikom LDS, pod naslovom »Kriza? Ne! Konsolidacija!« beremo njegovo pojasnilo na vprašanje o Pahorjevi kooperativnosti do vladajoče stranke: 

»To vprašanje morate zastaviti njemu. V svojih izjavah pa sem dovolj jasno poudaril, da pretirana servilnost v okviru partnerstva za razvoj zagotovo ne prispeva k bolj sproščeni Sloveniji.« 

Prva, Vajglova izjava, je očitno naivistično prevzela Janševo geslo. Druga, upajmo, je kontekstualna. Pahor namreč zadnje leto največkrat že iritantno ponavlja, da Janševa Slovenija še ni dovolj sproščena (o tem smo pisali tukaj), s čimer morebiti Kacin posredno kritizira tudi dikcijo.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Vajgl in Kacin o sproščenem”

  1. agent agent pravi:

    Pojem “sproščenost” v današnjih časopisih pojavil že kar nekajkrat. Mislim, da v Sobotni prilogi vsaj dvakrat.

  2. ervinator pravi:

    Morebiti pa res, morda pa se ne motiš, morebiti vsaj neposredno ne … :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !