Pahor kot Buridanov osel, Rop kot ponavadi sproščeno

22.04.2007 ob 21:57

Neverjetno, ampak točno: v SD se vidijo kot voditelje. To globokoumno ugotovitev je prispeval Pahor na javni tribuni, kjer so postregli s tem presenetljivim spoznanjem.  

Zanj osebno ostaja le še ena vedno težja dilema: bi ali ne bi. In kaj bi? Človek se pač ne more odločiti, katero predsedniško funkcijo bi. Kot Buridanov osel, ki gleda na levo in desno med dvema enakovrednima kupoma sena in ne ve, katerega bi snedel. 

Ampak ob ganljivem uvidu, ki ga ponavljajo že dve leti, češ  v SD se vidimo kot voditelji, je javna tribuna tudi sicer bila plodna in polna presenečenj. Spominjala je na Zbor za republiko leta 2004.  Obeta se nam še ena nova pot, to pot tretja. Giddensova, če so Ropu to že razložili: 

»Na notranjepolitičnem področju Slovenija po mnenju poslanca SD Antona Ropa potrebuje nek nov razmislek o tem, kakšen razvojni program in vrednote potrebuje. Kot enega temeljnih problemov pa je Rop izpostavil kratkoročnost ukrepov sedanje oblasti. To je odprlo veliko možnosti za alternativne politične skupine, je povedal poslanec, ki sicer meni, da je sedaj priložnost za tretjo pot, ki naj zagotovi bolj odprto, dinamično in sproščeno Slovenijo.« Tukaj.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Pahor kot Buridanov osel, Rop kot ponavadi sproščeno”

  1. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

    S tem, da je Buridanovega osla njegova neodločnost drago stala: ker se ni mogel odločit za noben kup sena, je poginil od lakote. Misliš, da bo Pahor tudi tako izvisel?

  2. mrki pravi:

    -no worries za Pahorjevo prebavo-polžki slinarji ne jedo sena-

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !