Grims – lažnivec leta!

30.11.2006 ob 01:37

Prvi dan razprave o interpelaciji proti kulturministru Vasku Simonitiju smo doživeli enega najbolj iskrenih »coming-outov« v hudi konkurenci. Poslanec Branko Grims je prvič naravnost priznal, da je edini avtor novega in uspešnega zakona o RTV. Tole je ponosno navrgel: 

»Avtor ni Klemen Jaklič. Sem edini avtor zakona od prvega do zadnjega stavka, vključno s tiskovnimi napakami.« 

Tiskovne ali tipkarske, to je lažna dilema! Prava dilema je lažnivi Grims osebno. Grims je namreč pred referendumsko potrditvijo zakona preteklo leto venomer zatrjeval, da se za zakonom skriva cela četica strokovnjakov, ki ga je pripravila. Kdo so, nam nikoli ni znal povedati. Več o fantomskih strokovnjakih tukaj. Pač pa je znal poslanec SDS varati in prodajati zraven še druge laži. Takole je lani na izrecno vprašanje o tem, zakaj se ti anonimni avtorji zakona končno ne razkrijejo in odvržejo svoje maske, izjavil:

»Hočejo se izogniti poplavi podtikanj in žaljivk, ki jih doživljam sam. To veliko pove o nesvobodi javne besede v Sloveniji.« (Delo, 20. 9. 2005) 

Več tukaj. Kot lahko vidimo, smo Grimsa ujeli na delu v njegovem veličastnem elementu: skozi laž nam ta lažnivi kljukec v kompletu proda še eno meglo: diskreditira medije in blebeta o nesvobodi javne besede. Če pri njem kupite laž, dobite zraven še eno gratis! 

Sploh ne more biti nobenega dvoma: v hudi konkurenci oblastnikov je lažnivec leta 2006 zagotovo poslanec Branko Grims. En takšen ponosen. Bo kdo zaradi tega zahteval razveljavitev referenduma? 

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “Grims – lažnivec leta!”

 1. ferguson pravi:

  naziv lažnivec leta mu kvečjemu lahko laska. Tip je retard desetletja :)

 2. Napredna sila pravi:

  S svojim novim krasnim zastonjskim evrokalkulatrojem računam, koliko sem po zaslugi tega vrlega moža prihranil pri RTV prispevku.

  Komisarja Grimsa potrebuje vsaka vladna komercialna televizija. Zato predlagam, da prižgemo svetilnik in dragega komisarja pošljemo na veliko svetovno turnejo.

 3. Mojcas pravi:

  A teb evrokalkulator še dela?

  Jaz podpišem veliko svetovno turnejo za komisarja Grimsa, pa naj vzame s sabo še kakega drugega kolega komisarja, oba dobita on-way ticket.

 4. Napredna sila pravi:

  Hehehe, evrokalkulator še dela, ker ga uporabljam državotvorno – samo za res pomembne stvari. Sicer se trudim računati na prste.
  Glede turneje pa bodimo uravnoteženo zadržani, da se nam ne pripeti Veliki Beg Možganov…

 5. irena irena pravi:

  omg, to je res retard desetletja…

 6. kinkitone kinkitone pravi:

  Ni dobro, ne bo dobro in ne bo se dobro končalo.

 7. Socialist-IDEJA pravi:

  Vsi vi pametnjakoviči, ki se tako vehementno oglašate tu (recimo irena – premoreš kaj več vsebine kot le izjavo na nivoju 12-letnice??), mi znate našteti nekaj slovenskih zakonov in njihovih avtorjev ter na teh primerih obrazložiti korelacijo med avtorjem in vsebino predpisa?? bo težka kajne?? Kot vem, zakona ni sprejel poslanec Grims (pa ne mi zdej z nekimi komisarji – saj vemo kje smo imeli še največ izkušenj z njimi), ampak poslanci državnega zbora. Kdo in kako je pisal posamezen zakon, je minornega pomena, važna je njegova vsebina in vsebina RTV zakona je dobra. Lahko trdite tudi drugače, to je vaša pravica, vsako trditev pa je potrebno podkrepiti z argumenti. Teh pa tu na žalost nisem zasledil. Res debata na nivoju.

 8. Napredna sila pravi:

  Dragi Socialist!
  Hvala za konstruktivno kritiko. Res smo postali nenatančni v našem izvajanju. Potem pa dajmo reči takole: zakon o RTV je dober (predpostavimo), njegovo izvajanje pa zanič.
  Samo dva na hitro izbrana argumenta:

  - Če je bil namen zakona “uravnoteženje” medijev, s poudarkom na nacionalni RTV, potem je šlo nekaj hudo narobe, saj se nad rezultati pritožujejo eni in drugi (svarila o “popolnem moralnem iztirjenju” na eni strani in večina tega kar beremo na tem blogu in, denimo, medijskem watch-dogu na drugi)

  - Med obljubami poslanca (!) Grimsa je bila tudi ta, da bo na nacionalni RTV več svežih vsebin in manj ponavljanja. Nekaj ni v redu, Košnikova gostilna ima resda 22-letno brado, ampak nekaj spomina pa še premoremo.

  In, da ne ponavljam v neskončnost te duhovite domislice z zniževanjem RTV prispevka in lekcijami poslanca Grimsa butastemu narodu, ki ne zna računati… to se lahko kosa samo še z uveljavljanjem referendumske volje o nedeljskem odpiralnem času trgovin.

  Glede nivoja debate pa, kaj naj rečem, trudimo se.

 9. pinja džazna pravi:

  Pa saj v tem prispevku sploh ne gre za to. Gre za to, da je Grims zatrjeval koliko strokovnjakov, strokovnih sodelavcev itd. je pisalo ta zakon. Včeraj pa mu je ušlo in se je na vsa usta hvalil da je avtor on sam. O velikem številu strokovnjakov je govorilt tudi minister Simoniti. Torej sta se pač predstavnika oblasti ujela na evidentni laži. In to predstavnika, ki so ju polna usta morale in pravičnosti.

 10. pinja džazna pravi:

  Prejšnji komentar se seveda nanaša na socialista-idejo.

 11. metodl pravi:

  Ok to bi bilo smešno, ampak jebo mater da sem gledal to razpravo, pa nisem tega zasledil. Da si nisi to zmislil?

 12. vezjak pravi:

  Citat:

  http://www.vecer.si/clanek2006113005140472

  metodl, drugic pa preveri, preden dvomis.

 13. had had pravi:

  tocno to je izjavil grims.. in kaj je najhujse, da kompetentne osebe niso imele moznosti odlocati ali pa celo pisati zakona, ampak ga je spisal grims.. uravnotezenost ? :)

 14. svobodnjak pravi:

  Da je Grims lažnivec, me ne preseneča, saj je na splošno značilno za SDS jurišnike, da pravzaprav lažejo na vsakem koraku. V zgodbi o RTV je bilo laganja ogromno, najbolj sta se v tem potrudila ravno politkomisar Grims ter Simoniti Uliti.

 15. Sproščena Slovenija » Podjetniška sproščenost potomcev slovenskega Samuela Huntingtona pravi:

  [...] pravijo starši. To me spominja na dvoje. Najprej na slovite, a preslišane besede Branka Grimsa, edinega avtorja Zakona o RTV, ki je med utemeljitvami za zakon navedel, da si želi, da bodo njegovi otroci nekoč zares živeli [...]

 16. Sproščena Slovenija » O novinarski rabi pravih besed pravi:

  [...] smo sicer že absolvirali, ampak zaradi tegale današnjega članka v Objektivu sem tako rekoč moral spisati nadaljevanje za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !